September 2000

Ved Saltstraumen
Arkivnummer: D560020
Flere bilder fra området ved Saltstraumen og Børvasstindane finner du HER.

Utsikt fra Saltstraumbrua en septemberdag. Det var regn i vente, så en frisk bris rusket i trær og folk og jaget skygger og lysflekker bortover landskapet.

Såpass hustrig var det at det ikke sto en eneste fisker nedenfor kafé Kjelen, på det lille nesset til venstre i bildet. Det er sjelden at det er tomt for folk på svabergene der.

I bakgrunnen ligger Børvasstindane, en av Bodøområdets karakteristiske fjellrekker. Toppene ligger på rundt 1100 meter. Fra Børtind, den mest markerte tinden i venstre del av massivet, er det fantastisk utsikt. Går man dit om sommeren i godvær og er på toppen midt på natta, får man et skue man sent vil glemme: Se juni 2003! Foran ligger landskapet ved kystriksveien og Saltstraumen. Bak dette ligger Saltenfjorden og Bodøhalvøya. Enda lenger i nord ligger øya Landegode med sin kjente silhuett. Og lengst bak, med midnattsola over, ligger Lofoten, Vesterålen, Steigen og fjella innover i nordre del av i Salten. På godværsnetter - .

Også Per-Karlsatinden er et populært turmål, på dette bildet den høyeste tinden i høyre del av massivet.

I et dalføre mellom Børvasstindane går merket turløype som fører helt til Dunderlandsdalen i Rana. Det er gode turistforeningshytter med passende mellomrom hele veien. Den merkede stien starter ved kystriksveien. Utgangspunktet er en parkeringsplass noen minutters kjøretur sør for Saltstraumen.

Flere bilder fra samme område: HER.


Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net