November 2001

I uvær ved Sundøybrua

polarCirkelbåten skulle fotograferes i litt røffe omgivelser. Vi dro til anleggsområdet ved Sundøybrua i Leirfjord for å ta bildene. Etterpå fikk vi vite at vindmåleren i toppen av byggekranen hadde målt rundt 32 sekundmeter. Storm er 25 sekundmeter. Det ble en våt og humpete opplevelse.

Sundøybrua er et prosjekt som har vært lovet i flere tiår, og planlagt i enda flere. Sundøy og de andre bygdene på samme side av sundet har ikke så mange beboere, så dette er ett av de prosjektene som blir kalt sløsing med offentlige midler. Men det skal ikke så svært mange år til før kostnadene ved fortsatt ferjedrift og andre rutebåter overstiger prisen på ei bru. Og med kort reisetid både til Leland, Sandnessjøen og Mosjøen kan Sundøy bli et attraktivt sted å bo og arbeide også i framtida.

Noen hundre meter fra sundet var det helt stille

Sundøy er ei perle, men i det smale sundet fikk vi erfare at det blir trangt om plassen når all kald vinterluft fra Indre Sør-Helgeland skal passere. Derfor den voldsomme vinden vi opplevde. Vi dro inn i ei bukt for å ta andre bilder, og der var det nærmest blikkstille. Da vi kom ut i sundet etterpå, møtte stormen og sjøsprøyten oss igjen, og det ulte i kraftledninger, armeringsjern og byggekran.

Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net