November 2000

Fullmånenatt med nordlys.
Arkivnr. D640023

Bildet er tatt på Rønvikfjell ved Bodø ved 01-tida natt til 11. november. I sør sto en blank fullmåne, og i medlyset nordover var det derfor mulig å få fram landskapet. De hvite bergartene i fjellknausene lyser opp.

Øya midt i bildet er Landegode, selve "Postkort-øya" i Nord-Norge. Lysa til venstre i bildet er fra bebyggelsen på Helligvær og på Sør-Landegode. Til høyre for Landegode sees Bjørnøy fyr. Lyset i høyre del av Landegode er fra gården Kvig. Rett under dette lyset sees Løpsholmen. Her, en halvtimes vei fra hamna i Bodø, skjedde en tragedie vinteren 98/99. I full storm og sterk ising forliste fiskebåten "Borgøygutt" fra Nedstrand i Rogaland og tre mennesker omkom.

Sommerstid er Landegodefjorden og Hjertøyene båtfolkets milde utfartsområde. Matauk med fisking på grunnene på fjorden - og strandhogg i de idylliske vikene på Hjertøyene like utenfor hamna i Bodø.

Årets november har hatt nesten sommerlige temperaturer. Bare det lille drysset av snø på Kvigtind på Landegode minner om at vi er i vinterhalvåret. Og så nordlyset da -. Husk at det kanskje går 10 - 12 år til neste gang du kan observere like kraftig nordlys som denne vinteren.

Du finner mer om nordlyset på egen side.

Noen flere nordlysbilder finner du i bildearkivet.

Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net