Mars 2001

Kjerringøy gamle handelssted.
Arkivnr. D060112

Fra like etter nyttår har det vært snekret og bygd på handelsstedet. Brygga ved butikken er forlenget tvers over sundet til Store Kjerringøya. Der er det bygd naust, låve og lysthus. Også andre steder på Kjerringøy er det reist til dels store, men midlertidige bygninger. Nordlandsbåter i alle størrelser er fraktet til handelsstedet fra halve Nord-Norge.

 
Nordlandsbåter i fjæra foran hovedbygningen.
Arkivnr. D050124
 
Åttring i sundet
Arkivnr. D050133

Anledningen er innspillingen av filmen "I am Dina", basert på romanen "Dinas bok" av Herbjørg Wassmo. I mars foregikk innspilling av utendørs vinterscener. I noen få og lange arbeidsdager myldret det av skuespillere og statister rundt og i de mange bygningene. Været spilte på lag med filmfolkene: Sol når det skulle være sol og snøvær når det skulle være snøvær.

Maria Bonnevie spiller Dina. Ellers er rollelista full av kjente navn både fra Norge, Frankrike, England og Danmark. Statister fra Kjerringøy og Bodø ble utkledt i tidsriktige klær fra midt på 1800-tallet. De bar vann fra brønnen, rodde nordlandsbåter, vasset i land, bar på kasser og tønner, trampet for å holde varmen - og ventet på neste opptak. Stemningen var god.

Fra Kjerringøy dro team og skuespillere til Oslo for å starte innspilling i studio.

Rundt 20. mai starter sommeropptakene på Kjerringøy. Da skal det foregå innspilling i rundt en måned ved handelsstedet og ellers i området. Når turistsesongen starter for alvor i juli, er filmingen over og området er igjen tilgjengelig for alle.

Filmen "I am Dina" skal være ferdig til filmfestivalen i Cannes i 2002.

Litt mer om handelsstedet finner du HER

Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net