Mai 2003

Formørkelsen på sitt største, rundt klokka kvart på seks. Sett fra Bodø
Arkivnr. D110305

Værmeldingen var elendig for lørdag 31. mai, og de fleste i Nord-Norge gikk til køys på fredagskvelden uten å tenke mer på solformørkelsen som skulle finne sted neste morgen litt før klokka seks.

Jeg sto opp for å sjekke utsikten til sol og formørkelse, men det så temmelig grått ut klokka 05. Men etter hvert ble det antydning til tynnere skydekke, og litt før halv seks gikk jeg ut med kameraet.

10 minutter før formørkelsen var på det største, begynte sola å vise seg fram gjennom skydekket. Det ble en flott opplevelse, spesielt fordi det store deler av tida var unødvendig å bruke spesialbriller.

Folk skulle stått på knauser og hauger for å betrakte dette naturfenomenet,. men ingen var å se. En og annen bil hørtes på veiene, men ellers temmelig stille.

Fra siste halvdel av formørkelsen, tatt rundt klokka kvart over seks.
Arkivnr. D110321

Ellers er våren her og folk vandrer i fjæra og kikker på fugler, blomster og skjell. Vinterens uvær har kastet millioner av skjell og sneglehus opp over flomålet. Der ligger de og lager uendelige mønster av hvitt, rosa, gult og svart. Langsomt vil bølger og ferdsel knuse dem til mindre biter. Til sist er de en del av skjellsanden som de i dag hviler på..

I flomålet på Mjelle ved Bodø
Arkivnr. D100307

Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net