Trænafestivalen 2010

DumDum Boys på scena "Træna Fyr" 2010
Arkivnr. DSC900

Det er eksotisk og trivelig å dra til Træna på festival. Dette lille samfunnet langt til havs har greid å etablere en musikkfestival som appellerer både til unge og gamle. Både musikere og publikum stortrives i et gjestfritt samfunn der "alle" på en eller annen måte bidrar til at arrangementet skal gå knirkefritt.

Det holdes mange konserter med mange typer musikk i løpet av festivaldagene: Rockemusikk, kirkekonserter, konsert i friluftsscena Kirkhelleren på øya Sanna, intimkonserter i det lille Petter Dass-kapellet etc.

Det er et yrende liv på Træna disse dagene. I hamna, på butikken, på de mer eller mindre permanente kafeene og restaurantene. På festivalcampen på Husøya står hundrevis av telt spredt over et stort område.

Husøya og festivalcampen sett fra Sanna.
Arkivnr. DSC0966

 

Den store gjestebrygga var fullpakket med båter under festivalen. Også ved mange andre brygger lå det gjestende båter.
Arkivnr. DSC951

Folk på Træna deltar som vakter, de rigger opp og rigger ned, de setter opp salgsboder der det selges fiskekaker, vafler, solbriller og snop. På butikken har de kjøpt inn det folk trenger på en festival: Liggeunderlag, gass, fyrstikker, øl og solkrem. På festivalområdet selges mat, øl, caps, T-skjorter, regn-ponchoer og annet festivaltilbehør. De yngste trænværingene går rundt med trillebårer og vogner og samler tomgods på festivalcampen og langs gater og veier. Infrastrukturen er i det hele tatt imponerende.
Fra Sanna, naboøya til Husøya
Arkiv nr. DSC956

Dessuten er Træna er veldig spesielt og naturskjønt område, og det legges opp til fjellturer og rusleturer som en del av festivaltilbudet.
Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net