Februar 2001

En kvadratmeter februar. Vatnvatnet ved Bodø
Arkivnr. D040114

Flere uker med kald austavind og lite nedbør har slitt på det lille som finnes av snø. Men nå kommer sola og gjør at vi av og til må løfte en flik av anorakkhetta, legge hodet på skakke mot vinden og kikke noen sekunder i retning lyset. Lyset som tegner gamle plogfurer mellom fjorårsgamle gresstuster, et sekunds lysdusj over en bølgekam, eller orange ettermiddagsreflekser i vestvendte husvegger, polerte bankfasader og i styrhusvinduene på båter som vogger i fortøyningene. Joda - vi er allerede over det verste! Pyttsann - det var da ingen ting! Men denne vinteren har kanskje vært LITT spesiell. Mange kunne vente til langt ut i desember med å skifte til vinterdekk på bilene.

 
Ved Hopen
Arkivnr. D040132
 
Ved Vatnvatnet
Arkivnr. D030134

Motivet ved Hopen har vært populært i mange generasjoner. På de eldste postkortene ligger det seilskuter førtøyd der plastsjarken ligger på dette bildet. Ellers er lite forandret. Bare den store jernbanefyllinga - det store hvite horisontale feltet inne i bukta - er "ny", det vil si fra rundt 1960.

Vatnvatnet og områdene rundt er blant de mange utfartsområdene som Bodøfolk bruker. Her er store områder med skog, småvatn og knauser som passer for turgåing både sommer og vinter. Mange Bodøfamilier har hatt hytte her i flere generasjoner.


Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net