Desember 2000

Glasshuset i Bodø lille julaften 2000
Arkivnr. D660015

Glasshuset er en del av Storgata i Bodø. For noen år siden var dette ei vanlig gate med trafikk, parkeringskaos, glatte fortau vinterstid og sur vind mellom husveggene.

Mange var skeptiske til dette bygget. Det var unødvendig luksus, det ville bli varmestue for folk som ikke hadde noe å finne på, og ungdommen ville samle seg her og lage bråk.

Hjem fra julehandel i Glasshuset
Arkivnr. D660017

Noen av spådommene gikk i oppfyllelse, men stort sett fungerer Glasshuset som et trivelig rom i vårt kalde klima. Her sitter grupper av pensjonister og av unge på benkene og prater mens de kikker på folk som rusler mellom forretningene med bæreposene sine. Glasshuset er et sted der man kan møtes - og der det går an å vente på den som blir litt for sein til avtalen. Og blir man sulten, finnes det flere spisesteder under det samme glasstaket.

Nå blir forretningsarealene i tilknytning til Glasshuset utvidet. Det bygges over en stor bakgård like ved. Der lages det plass både for forretninger, kontorer og boliger. Dessuten graves torget opp. Der skal det anlegges et parkeringshus i to etasjer under jorda. Når dette er ferdig, vil torget på ny kunne tas i bruk, da med et noe endret utseende.

Bodø domkirke desember 2000
Arkivnr. D650033

Copyright © Inge Bergset
wind@windmedia.net